dinsdag 1 februari 2011

Tekenen Koopcontract

Vandaag(14-06-2010) kwam Harry van der Lugt (verkoper Gussek Haus Benelux) langs om de koopcontracten hier in huis te ondertekenen.

Het betreft een contract voor de kelder apart en het huis apart.
Hier is voor gekozen omdat dit goedkoper was. Als Gussek Haus ook het bouwen van de kelder moet coördineren rekenen ze hier 8% van de waarde van de kelder als kosten voor.

Wij vinden dit nog steeds vreemd, omdat de kelderbouwer Gussek Wolts, tot het concern van Gussek Haus behoort(dochterfirma), en het betreft eigenlijk interne kosten waar de klant voor moet opdraaien. Dus we hadden besloten om het dan maar in 2 afzonderlijke contracten onder te brengen.

Verder zijn we een afweging aan het maken, of we de kelder nu wel of niet (laten) isoleren. In de Alpenlanden is dit heel normaal om het wel te doen. Ook is een kelder voor ongeveer 30% verantwoordelijk voor het warmteverlies van een woning. Dus als deze geïsoleerd zou worden, dan zou dat op den duur stookkosten besparen.

Verder veel informatie opgeduikeld over kelders bouwen, maar de informatie die Gussek (Wolts) hierover beschikbaar (kan) stel(t)(len) is wel erg summier.

1 opmerking:

  1. Wij hebben een geïsoleerde kelder van Gussek & Wolts. Dankzij de isolatie is deze bruikbaar als extra woonruimte.

    Hans

    BeantwoordenVerwijderen