vrijdag 18 februari 2011

Aanvullen met puin rondom de kelder en afwegingen kelder

Rondom de kelder is er vrijdags en zaterdags meteen weer puin aangevoerd, getrild en ook gestabiliseerd. Een hele goede afstemming dus met de kelderbouwer.

Vrijdagmiddag 11-02-2011 is er al weer flink wat puin in het gat gestort er getrild.

Zaterdagmiddag 12-02-2011 we zijn weer op hoogte.

Hoe komt die kelder er nu uit te zien?

3D projectie van de kelder

dwarsdoorsnede van de kelder





Waarom hebben we gekozen voor deze oplossing?
Doordat de prijsopbouw van een kelder bij Gussek Wolts een beetje ondoorzichtig was,
mede wellicht veroorzaakt door Harry van der Lugt, hebben we besloten voor deze oplossing. Aan de onzekerheid over de kosten hebben we zelf een eind gemaakt, met deze beslissing.
Voor de damwand maakte het niet uit, die bleef zowat even groot, maar voor de meerkosten van de kelder, en de meerkosten voor isoleren etc, hebben we nu een voor ons, grote kelder en is het grondwerk uitgevoerd. En met deze oplossing besparen we de kosten voor heien.

Het is een persoonlijke afweging en een kosten kwestie of men kiest voor:
-Een kelder met alle bijkomende kosten
-Of een extra verdieping bovenop de begane grond.

Wij hebben nu een ruimte waarin alle techniek zoals warmtepomp, mechanische ventilatie met warmte terugwinning, Buffervat voor warm tapwater, en wasmachine en eventueel droger komt. En dit gaat dus niet van de ruimte op de begane grond af, dus van die geprojecteerde ruimte hebben we een voorraad/inloopkast gemaakt van bijna 12 M2.


Als men voor een kelder kiest en de ruimtes kunnen niet door de gemeente aangemerkt worden als woonruimte, dan tellen die ruimtes NIET mee, bij de waardebepaling voor de WOZ-belasting ;-)

Zie ook: WOZ-waarde en kelder

Geen opmerkingen:

Een reactie posten