vrijdag 18 februari 2011

Bouwstroom en -water aanvragen

Om te kunnen bouwen heb je water en stroom nodig.
Dit wordt verondersteld dat de opdrachtgever dit aanvraagd.

We hadden dit voor week 1 van 2011 aangevraagd,
maar het bedrijf wat dat regelt was niet erg meewerkend.
We hebben van anderen ook al begrepen, dat deze Nuts-bedrijven er wel eens een potje van kunnen maken. Peter heeft gediscussieerd met iemand van de planning en ze kwamen er samen niet uit. Iemand die achter een bureau zit en compleet geen inlevingsvermogen heeft.

Ons bouwkavel is dus alleen vanaf de voorzijde benaderbaar.
We vroegen of de bouwaansluiting aan de rechterzijde van het bouwkavel gerealiseerd kon worden, omdat er zware kranen voor damwand trillen en grondwerk over het bouwkavel heen moesten kunnen. Dit was volgens de persoon aan de andere kant van de telefoonlijn niet mogelijk. Een bouwaansluiting kon alleen gerealiseerd worden recht voor de plaats, waar de Nuts-leidingen de woning in zouden komen.
In ons geval dus midden voor het kavel.
Toen Peter de onmogelijkheid van deze opmerking aankaartte kreeg hij de volgende opmerking terug: "dan ga je met die kranen toch via de zijkant het kavel op, wat is het probleem dan?"

Dat kon dus niet, nou dan hadden we maar pech was het antwoord.

Via via er achter gekomen dat Nutswerk(het bedrijf) de aansluitingen zou verzorgen,
dus zelf maar contact opgenomen met dit bedrijf. "Natuurlijk is het op die plaats mogelijk, wij zien ook de onmogelijkheid en zoals u het wilt kunnen en zullen we het realiseren. We horen wel vaker mensen over de onwrikbare houding van mensen van de planning bij het Nuts-bedrijf en zowat iedere dag lopen we tegen de problemen die dat soort mensen veroorzaken met hun opmerkingen en gedrag aan, en mogen onze jongens in het veld dat rechtzetten."

Een beetje kwalijke zaak zo vonden wij..

Maar uiteindelijk zijn de voorzieningen aangelegd op de plaats die Peter ter plaatse heeft aangegeven, en dat was voor de mannen van Nutswerk geen bezwaar..

Een aannemer die alles regelt heeft vaak ook een stroomkast in eigen beheer.
Wij hadden dat dus niet, maar we hebben een bedrijf gevonden die zowel de bouwstroomkast als ook de waterput verhuurde.. Iets om rekening mee te houden...

Meteen hebben we geïnformeerd voor hekwerk om het bouwkavel af te sluiten.
Veiligheid voor alles natuurlijk. Boels heeft de naam, dus ook de prijs... We hebben een bedrijfje gevonden dat een dorp verder gevestigd is en wat meer levert voor zowat de helft van de prijs van Boels en ze rekenen ook geen bezorgkosten..
We hebben dat meteen doorgegeven aan Gussek Haus (Marcel Plate) en die kon dat zeer waarderen..

Ook een bouwtoilet (dixie etc) kun je bij Boels huren, maar het kan veel goedkoper!
Doe een belletje en je zult verbaasd staan..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten