dinsdag 1 februari 2011

Bouwvergunning eerste fase verleend

De bouwvergunning voor de eerste fase:
dat wil zeggen, verificatie of het voldoet aan het bestemmingsplan en aan de wensen/eisen van de welstandscommissie, is op 31-05-2010 verleend.

Dus dat heeft maar 5 weken geduurd. Wel was het voorbehoud uitgesproken, dat de dakpannen niet glimmend mochten zijn. Nou is glimmend natuurlijk een begrip wat voor meerdere inzichten te interpreteren is. Glanzend, zijde mat, geen hoogglans, geen geglazuurde dakpannen?

De metselstenen die Gussek gebruikt komen uit Nederland, omdat Gussek vindt, dat uit Nederland de beste metselstenen komen. De dakpannen komen van Creaton, en van beide hebben we een monster opgestuurd gekregen en die hebben we bij de gemeente afgegeven. En tot onze vreugde zijn beide items direct goedgekeurd!

Wel had Peter voordat de dakpan ingeleverd werd, er aan de achterzijde nog even een motivatie opgeschreven, waarom we voor deze dakpannen hadden gekozen. We hebben gekozen voor zwart/antracieten dakpannen die voorzien zijn van een speciale coating, wat ze iets glanzerder maakt als gewone, maar ze glimmen niet. Wel is hiervoor gekozen, omdat het dak wordt uitgerust met zonne collectoren voor de ondersteuning van de warm water productie, en die panelen zien er ook zwart/antraciet uit van kleur, dus als we gebruik zouden maken van de als monster beschikbaar gestelde dakpannen, dan zou het een mooi optisch geheel worden..

Dit waren de metselstenen en de dakpannen die we bij de Vorbemusterung al gezien hadden.





De middelste optie hebben we voor besloten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten