vrijdag 18 februari 2011

Damwand slaan, nu wel....

In week 2 beliefde het de damwand firma om de damwand te slaan.
's Maandags hebben ze al het materiaal aangevoerd.
Voor de maandag hadden we, zo stond in het contract, een mobiele toilet-unit geregeld. Niet via Boels maar via Plek.nl.Veel goedkoper en ook geen breng- en haalkosten. 77,35 euro inclusief alles en dat voor een tijdsperiode van een week..

De spullen werden op het bouwkavel gelegd op maandag en dinsdag werd er begonnen.
Dinsdag was er dus meteen een heleboel stress doordat de buren hun huis wel zeer heftig vonden trillen en ze vreesden schade.

Even heel duidelijk: buren kunnen bouwwerkzaamheden niet stil laten leggen, dat kan alleen de gemeente, en die doen dat alleen nadat er zichtbare schade is opgetreden.

De mensen van het damwand bedrijf, hebben 2,5 uur stilgelegen zodat een ingenieurs bureau de tijd had om een nul-meting van de woning van de buren te bepalen. Een aannemersbedrijf moet dit normaal gesproken ruim van te voren laten uitvoeren. Maar wij als particulieren, wisten dit niet. Maar goed het is alsnog uitgevoerd en daarna zijn de werkzaamheden weer hervat.

Het gaf ons veel stress, en zeker als je niet ter plaatse aanwezig bent, maar honderden kilometers verder je werk probeert te doen.

In overleg met de damwand firma is besloten om de damwand aan de kant van de buren, minder diep te trillen.

Woensdag 12 januari zat de damwand er in. In 2 dagen trillen dus..

Wat plaatjes hieronder..

We hebben toch niet zo'n heel groot bouwkavel, of is die kraan zo groot?

Trilblok is ook wel heel groot, ze moeten minimaal 100 cm uit de schutting met de buren blijven.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten