donderdag 27 januari 2011

Tijd inhalen

We hebben al een heleboel informatie dus we moeten een beetje tijd inhalen, vandaar dat er veel berichten in een korte tijd zullen komen.
Hebben we de tijd eenmaal ingehaald, dan zal de bericht frequentie wel iets afnemen..

Goed we hadden dus eigenlijk eind 2008 al besloten dat het Gussek Haus zou moeten worden. Desondanks hebben we nog wat informatie pakketten van andere bouwers en aanbieders aangevraagd, al is het alleen maar om nog meer informatie te hebben en ideeën op te doen.
Verder hebben we ook vrijkaarten gekregen van Danilith voor Batibouw in Brussel, en daar hebben we natuurlijk dankbaar gebruik van gemaakt.
Ook hebben we de ervaringen van anderen die bouwden met Gussek Haus goed in de gaten gehouden, en vaak waren deze zeer leerzaam, en al gauw puilde onze map met favorieten uit..

Wat is internet toch een bruikbaar medium als je gaat bouwen en iets wil zoeken.

Het huis wat we willen laten bouwen is een huis uit de "Unsere Stars" serie, Dat zijn huizen die veelal gestandaardiseerd zijn, en hierdoor ongeveer 6% gunstiger geprijsd zijn, als een vergelijkbaar ander huis bij Gussek Haus. Wij konden ons daarin vinden, dus dan is het prima he. Later is de naam veranderd de "Boulevard Serie" maar grotendeels komt dat overheen.

We waren ondertussen(we spreken 2008) al ingeschreven voor bouwgrond in onze gemeente, omdat het wel even zou kunnen duren. Onze gemeente geeft namelijk niet heel vaak bouwgrond uit. Als er bouwgrond wordt uitgegeven werd dat volgens het principe van een gewogen loting gedaan, dus hoe langer je ingeschreven staat, des te meer loten heb je en dan heb je dus meer kans om het bouwkavel van je keuze te kunnen bemachtigen.

Een overzicht van wat data: (met dank aan Diana voor het bijhouden)
Mei 2008 Ingeschreven voor bouwgrond bij de gemeente
Oktober 2008 Inventarisatie van de gemeente hoe groot de bouwkavels zouden moeten worden
November 2008 Open dag van Gussek Haus
Maart 2009 Extra folders bij Gussek Haus aangevraagd
April 2009 Loting voor bouwkavels , geen bouwkavel wel opties op 3 kavels.
Juli 2009 de optie periodes van 3 maanden worden mede door de financiële crisis verlengd met nog eens 3 maanden!
Oktober 2009 We hebben GEEN bouwkavel, alle kavels waar we interesse in hadden, zijn verkocht.
November 2009 Afspraak met de verkoper voor de Benelux Harry van der Lugt.
November 2009 Diana ziet op de website van de gemeente ineens een nieuw bouwkavel in een oud plan, meteen interesse aangegeven bij de gemeente. Dit bouwkavel is nog niet gereed voor verkoop, omdat bodemonderzoek heeft uitgewezen dat de grond gesaneerd moest worden. We hebben meteen een kosteloze optie gekregen van de gemeente en het kavel zou 405 m2 groot zijn, en de ligging is pal Zuid ..
December 2009 We hebben toestemming van de gemeente om alvast een sondering te laten uitvoeren op het kavel.

Dat is wel een hele grote radiografische vrachtauto

Geen opmerkingen:

Een reactie posten