zondag 1 mei 2011

week 8 van de bouw, weekend

Net voor het weekend hebben we de definitieve keuzes gemaakt uit het stalenboek voor de behangsoorten. Er is veel mogelijk!!
Ook viel het ons op dat de prijzen voor de vliesbehangsoorten in Duitsland erg veel lager liggen als in Nederland. We schatten dat het in Nederland een factor 3 duurder is.


het stalenboek voor het behang
Een voorbeeld van wat we hebben uitgezocht.

Verder was het afgelopen weekend Koninginnedag en waren er bij de bouwmarkten hoge kortingen op alles. We hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt om Flexa Powerdek dubbel dekkende latex te kopen. Normaal kostte dat 68 euro voor 12,5 liter. Nu hebben we er 35 euro voor betaald!! En dat is toch lekker ;-)

Maar waar hebben we nu latex voor nodig, we hadden het huis toch uitgezocht met de optie sleutelklaar? Ja dat is zo, maar dat geldt niet voor de kelder. En daar zijn we aan de slag gegaan om dat grauwe beton en metselwerk te voorzien van een fris laagje lichte latex.
Normaal is beton flink zuigend, maar deze latex geeft geen krimp en dekte in 1 keer en dat zelfs zonder voorstrijk !!

dat geeft al veel meer licht in de kelder
flink opgeknapt ;-)
Ook bij het trapgat is het stukken lichter geworden.
Ook hebben we dus de behangkeuzes al telefonisch doorgegeven, en hebben we nog extra 2 plattegrondjes zo bewerkt dat precies staat aangegeven waar we wat willen hebben, en dat hebben we per mail nog achteraan gestuurd.
En om het toeval helemaal uit te sluiten, zijn we zondag tegen de avond nog in het huis geweest en hebben we op iedere muur met post-it briefjes er op geplakt wat er op moet komen.

bijvoorbeeld in de woonkamer
en in het trapgat.
Verder heeft er iemand wat bouwafval van cement of iets dergelijks net naast de voordeur gegooid, zowat op de plaats waar binnenkort de definitieve aansluitingen door de kelderwand naar binnen moeten komen. Dat vinden we niet slim en hebben de bouwleider hiervan op de hoogte gesteld..


Wordt vervolgd..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten